Najčešća pitanja

Za korišćenje Moj Globaltel aplikacije neophodna je internet konekcija.

Automatska obnova je opcija koja se pojavljuje u Moj Globaltel aplikaciji.Ona pomaže korisniku u produženju mogućnosti korišćenja određene usluge. Na primer, ukoliko korisnik zasigurno želi da zadrži neki od brojeva telefona u određenom vremenskom periodu i ne želi da rizikuje da neki od brojeva izgubi neblagovremenim produženjem pretplate, uvek se može osloniti na opciju Automatska obnova. Preduslovi za funkcionisanje ove usluge jesu da je korisnik odabrao ovu opciju u meniju za određeni broj i da ima dovoljno kredita na svom računu. Ukoliko korisnik nema dovoljno sredstava na svom računu aplikacija će poslati notifikaciju (obaveštenje) korisniku kako bi kupio kredit da bi se transakcija obavila do kraja.

Moguće je isključiti opciju Automatska obnova tako što će se odštiklirati ova opciju u meniju za pojedinačne brojeve.

Zaštita podataka postoji i mi se obavezujemo da sve podatke čuvamo i ne delimo sa trećom stranom. Međutim, ne obavezujemo se da ćemo moći da zaštitimo privatnost podataka koje je korisnik ostavio na platformama ili aplikacijama kojima ne upravlja Globaltel.

Na primer: Ukoliko je korisnik sa našim brojem telefona otvorio WhatsApp nalog i u nekom trenutku odlučio da ne želi više da obnavlja mesečnu pretplatu na naš broj sa kojim se registrovao na datu platformu, on će izgubiti pravo pristupa ovoj platformi zajedno sa gubitkom broja. Samim tim sve lične podatke, koje je korisnik na WhatsApp-u ostavio, mi ne možemo naknadno obrisati ili njima pristupiti.

Da, aplikacija radi preko hotspot internet konekcije.

Aplikaciju je moguće instalirati ukoliko imate android ili apple operativni sistem.

Aplikacija se može preuzeti na više načina. Najjednostavniji način jeste odlaskom na Google Play prodavnicu, ukoliko ste Android korisnik ili odlaskom na AppStore ukoliko ste iOS korisnik. Vaše je samo da kliknete Instaliraj.

Drugi način preuzimanja aplikacije jeste odlazak na naš web sajt, gde ćete na prvoj strani pronaći linkove ka prodavnicama aplikacija.

Da, Globaltel SIM kartica funkcioniše kao i svaka SIM kartica drugih operatera.

1. Fizički, na prodajnim mestima – Uplatu kredita možete izvršiti brzo i lako na svim prodajnim mestima „MOJ KIOSK“ ili na bilo kojoj bolje snabdevenoj trafici. Najmanji iznos pojedinačne uplate je 100,00 RSD, a najveći 12.000,00 RSD. Na svim prodajnim mestima Pošte Srbije. Minimalni iznos dopune je 200 RSD, a maksimalni 10.000 RSD. Putem online dopune na našoj web stranici www.globaltel.rs
2. Putem prodavnica za aplikacije – Korisnici prilikom registrovanja na AppStore ili GooglePlay prodavnicu imaju obavezu da ostave određene finansijske podatke koji kasnije služe za kupovinu samih aplikacija ili za kupovine unutar aplikacija. Odlaskom na glavni meni Moj Globaltel aplikacije korisnik će pri vrhu menija moći da vidi opciju Kupi kredit. Klikom na ovu opciju izlazi dodatni meni koji pita koliko kredita korisnik želi da kupi, kao i koji metod plaćanja bira. Dovoljno je da klikne na Google Play i transakcija će se obaviti uz još po koju potvrdu. Isto važi i za AppStore za iOS korisnike. Korisnik ima na raspolaganju mogućnost da kupi kredit od 500, 1.000 ili 2.000 dinara, s tim što će finalni iznos kredita na računu korisnika biti umanjen za iznos provizije prodavnice aplikacija.
3. Putem kreditne kartice na web sajtu globaltel.rs – Korisnik može dopuniti svoj kredit uplatom sa kreditne kartice na veb sajtu globaltel.rs. Ovaj vid plaćanja podrazumeva da korisnik ukuca osnovne podatke sa kartice kao sredstva plaćanja (broj kreditne kartice, sigurnosni broj i datum isteka kartice) kao i iznos kredita koji želi da uplati.

Globaltel nudi korisnicima sledeće usluge:

1. Prepaid internet po neverovatno niskim cenama;
2. Prepaid roming internet po neverovatno niskim cenama;

Pakete možete aktivirati slanjem upita kratkog koda *100# ili putem Moj Globaltel aplikacije.

Internet možete podesiti slanjem upita kratkog koda *100# i klikom na opciju 3.internet podešavanja. Ukoliko vam ne stigne sms poruka sa podešavanjem, potrebno je da u polje APN i APN naziv ukucate “globaltel” (sve malim slovima). Ukoliko se ne snađete možete besplatno pozvati naš call centar na 06771234 i naši ljubazni operateri će vam pomoći.

Odabir broja se vrši isključivo putem web sajta, na stranici “smisli broj”. U polje predviđeno za izbor broja potrebno je da unesete kombinaciju od 6 cifara ili 6 slova ili kombinaciju slova i brojeva. Ukoliko je broj slobodan, pojaviće se zeleni znak i moći ćete da naručite SIM karticu sa brojem koji ste izabrali.

Broj možete promeniti putem web sajta, na stranici “smisli broj”. Potrebno je da ukucate u polje broj koji želite. Ukoliko je broj slobodan, kliknete na “VEĆ IMAŠ GLOBALTEL SIM KARTICU?”. Zatim ukucate svoj broj telefona i stići će vam SMS kod koji je potrebno da unesete u polje na web sajtu. Ukoliko želite promenu broja, potrebno je da potvrdite na kraju klikom na polje “potvrdi” i da ugasite i upalite svoj telefon.

Kako na fizičkoj kartici može biti odštampan drugi broj, odnosno broj koji niste naručili, uz vašu SIM karticu stići će potvrda o zameni kojom vam potvrđujemo da je izabrani broj na vašoj SIM kartici zapravo broj koji ste odabrali.

Broj telefona je moguće promeniti samo jednom, zato pazite kada birate svoj izabrani broj telefona.

Kredit važi 90 dana od aktivacije kartice, odnosno poslednje dopune. Ukoliko pre isteka ovog roka ne dopunite kredit, moći ćete samo da primate pozive i SMS poruke, ali ne i da pozivate i šaljete SMS poruke, a neiskorišćeni deo kredita će biti obrisan. Da biste mogli da komunicirate, potrebno je da dopunite kredit. Svakom dopunom kredita u iznosu od 200 dinara i više, uplaćeni iznos se dodaje na neiskorišćeni iznos kredita i period važenja kredita se produžava za narednih 90 dana. Kartica važi 12 meseci od aktivacije, a svakom dopunom njeno važenje se produžava na novih 12 meseci.

Ukoliko ste registrovali svoj broj telefona, potrebno je samo da nam pošaljete mejl sa kopijom lične karte ili podacima sa registracije broja na podrska@globaltel.rs i dobićete novu SIM karticu sa svojim izgubljenim brojem telefona.
Ukoliko izgubite SIM karticu, a niste registrovali svoj broj, potrebno je da pratite ova dva koraka.

Korak 1.
Na mejl podrska@globaltel.rs potrebno je da nam pošaljete brojeve poslednja tri dolazna poziva ka broju koji ste izgubili ili okvir sa vidljivim brojem, kako bismo bili sigurni da je broj koji želite da prebacite vaš.

Korak 2.
Potrebno je da kupite novu Globaltel SIM karticu ( koju nećete aktivirati) i nakon toga nam pošaljete mail sa potrebnim podacima i novim Globaltel brojem nakon čega ćemo vam ponovo dodeliti vaš broj koji ste izgubili.

Kartica se može registrovati pozivom korisničkog servisa na broj 06771234. U tom slučaju se popunjen obrazac šalje na kućnu adresu korisnika, radi potpisa. Kartica se može registrovati i putem web sajta.

Zahtev se može podneti pozivom korisničkog servisa na broj 06771234. U tom slučaju se popunjen obrazac šalje na kućnu adresu korisnika, radi potpisa i identifikacije korisnika.

Internet možete podesiti slanjem upita kratkog koda *100# i klikom na opciju 3.internet podešavanja. Ukoliko vam ne stigne sms poruka sa podešavanjem, potrebno je da u polje APN i APN naziv ukucate “globaltel” (sve malim slovima). Ukoliko se ne snađete možete besplatno pozvati naš call centar na 06771234 i naši ljubazni operateri će vam pomoći.

Da. Za korišćenje Moj Globaltel aplikacije neophodna je internet konekcija.

Korisnicima Globaltel SIM kartice koji imaju aktiviran internet prepaid paket, ne tarifira se data saobraćaj za pozive i poruke iz aplikacije u nacionalnom saobraćaju. Nakon isteka prepaid internet paketa korisnici Globaltel SIM kartice mogu koristiti aplikaciju za pozive i poruke još sedam dana.

Korisnici koji ne koriste Globaltel SIM karticu, aplikaciju mogu koristiti putem Wi-Fi konekcije ili putem data saobraćaja drugih mobilnih operatera.

Paketi se mogu aktivirati kroz aplikaciju. Klikom na opciju Dodaj paket, izaberite željeni paket u zavisnosti od vaših potreba i klikom na opciju Kupi aktivirate ga. Ukoliko nemate aplikaciju, moguće je aktivirati pakete putem menija na *100#

Globaltel u svojoj ponudi ima roming tarifne dodatke od 500 MB, 1 GB, 3 GB i 5GB u trajanju od 7 dana. Pronađite kojoj grupi roming dodataka pripada željena država i pogledajte cene roming tarifnih dodataka.

Cena interneta u inostranstvu može da predstavlja neprijatno iznenađenje. Globaltel ti pruža internet u inostranstvu isključivo u okviru roming paketa. Bez paketa nemaš pristup internetu, a samim tim ni brigu o neočekivanim troškovima.

Globaltel internet roming paketi važe 7 dana. Ukoilko se aktivira novi roming internet paket pre isteka trenutnog paketa, svi preostali gigabajti se prenose u narednih 7 dana.

Aktivirajte željeni roming paket

Podesite internet  APN – podešavanja, mobilne mreže, imena pristupnih tačaka, naziv uneti globaltel (malim slovima) i APN uneti globaltel (malim slovima) Uključite prenos podataka i prenos podataka u romingu Izaberite odgovarajuću mobilnu mrežu koja vam omogućava korišćenje interneta , najbolje manuelno podesiti (najčešće je Vodafone mreža).

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć poziv ka korisničkom centru na 06771234 je besplatan sa Globaltel broja iz rominga.

Da bi se usluga gledanja televizije otključala korisnici moraju imati uplaćen paket na SIM kartici ili da izvrše dopunu kredita u iznosu od 200,00 RSD (za Globaltel i A1 mrežu) ili 400,00 RSD (za ostale mreže). Korisnici automatski ostvaruju pravo gledanja televizije na 30 dana i zadržavaju pun iznos kredita za ostale usluge (kupovina brojeva, pričanje ili slanje SMS poruka). Svakom sledećom dopunom naznačenog iznosa kredita otpočinje novi mesec besplatnog gledanja televizije.

Ostvareni data saobraćaj prilikom gledanja televizije se tarifira u skladu sa potrošenim megabajtima.

Da bi se usluga gledanja televizije otključala korisnici moraju imati uplaćen paket na SIM kartici ili da izvrše dopunu kredita u iznosu od 200,00 RSD (za Globaltel i A1 mrežu) ili 400,00 RSD (za ostale mreže). Korisnici automatski ostvaruju pravo gledanja televizije na 30 dana i zadržavaju pun iznos kredita za ostale usluge (kupovina brojeva, pričanje ili slanje SMS poruka). Svakom sledećom dopunom naznačenog iznosa kredita otpočinje novi mesec besplatnog gledanja televizije.  Televizija se može gledati samo kada ste nakačeni na internet mrežu.

Da, potrebno je da budete prikačeni na internet da biste gledali TV kanale.Nije važno da li je u pitanju internet iz paketa ili Wi-Fi konekcija.

Uz pomoć chromecast uređaja koji vam omogućavaju da povežete mobilni telefon ili tablet uređaj sa svojim televizorom, sve što gledate na svom mobilnom telefonu ili tablet uređaju, postaje vidljivo i na TV ekranu. Na ovaj način se televizijski kanali mogu pratiti i na samom TV-u koji nije digitalizovan ili koji nije povezan na sistem nekog od kablovskih operatera.

Gledanje TV kanala u Moj Globaltel aplikaciji u inostranstvu u ovom trenutku nije omogućeno.

Da, gledanje televizije troši internet.Uslugu gledanja televizije možete koristiti i putem Wi-Fi konekcije.

Uplatu kredita možete izvršiti brzo i lako na svim prodajnim mestima „MOJ KIOSK“ ili na bilo kojoj bolje snabdevenoj trafici. Najmanji iznos pojedinačne uplate je 100,00 RSD, a najveći 12.000,00 RSD. Na svim prodajnim mestima Pošte Srbije. Minimalni iznos dopune je 200 RSD, a maksimalni 10.000 RSD. Putem online dopune na našoj web stranici www.globaltel.rs

Globaltel kredit ima više načina dopune:


Uplatu kredita možete izvršiti brzo i lako na svim prodajnim mestima „MOJ KIOSK“ ili na bilo kojoj bolje snabdevenoj trafici. Najmanji iznos pojedinačne uplate je 100,00 RSD, a najveći 12.000,00 RSD. Na svim prodajnim mestima Pošte Srbije. Minimalni iznos dopune je 200 RSD, a maksimalni 10.000 RSD. Putem online dopune na našoj web stranici www.globaltel.rs
2. Putem prodavnica za aplikacije – Korisnici prilikom registrovanja na AppStore ili GooglePlay prodavnicu imaju obavezu da ostave određene finansijske podatke koji kasnije služe za kupovinu samih aplikacija ili za kupovine unutar aplikacija. Odlaskom na glavni meni Moj Globaltel aplikacije korisnik će pri vrhu menija moći da vidi opciju Kupi kredit. Klikom na ovu opciju izlazi dodatni meni koji pita koliko kredita korisnik želi da kupi, kao i koji metod plaćanja bira. Dovoljno je da klikne na Google Play i transakcija će se obaviti uz još po koju potvrdu. Isto važi i za AppStore za iOS korisnike. Korisnik ima na raspolaganju mogućnost da kupi kredit od 500,00, 1.000,00 ili 2.000,00 RSD, s tim što će finalni iznos kredita na računu korisnika biti umanjen za iznos provizije prodavnice aplikacija.
3. Putem kreditne kartice na veb sajtu globaltel.rs – Korisnik može dopuniti svoj kredit uplatom sa kreditne kartice na veb sajtu globaltel.rs. Ovaj vid plaćanja podrazumeva da korisnik ukuca osnovne podatke sa kartice kao sredstva plaćanja (broj kreditne kartice, sigurnosni broj i datum isteka kartice) kao i iznos kredita koji želi da uplati.

Ukoliko je kredit uplaćen na fizičkom prodajnom mestu (kiosk i slično), korisnik je u mogućnosti da pogrešnu uplatu stornira u prvih 15 minuta od trenutka uplate i to samo u slučaju da broj kojem je kredit greškom uplaćen isti nije koristio.

Možete ukucati *100# i proveriti stanje svog kredita.Takođe možete videti stanje svog kredita kroz Moj Globaltel aplikaciju.

Može se dogoditi da transkacija ne bude uspešna.Ovakvi slučajevi su retki i jako se lako rešavaju. Dovoljno je da korisnik dostavi račune za elektronsko plaćanje korisničkom centru i mi ćemo proveriti navode u našoj bazi i dopuniti račun korisnika.

Jednom uplaćeni kredit se više ne može podizati, jedino se može iskoristiti za usluge Globltela.

Korisnik može da upotrebi više kreditnih kartica i da ostavi podatke za iste u našem sistemu, s tim što će jedna od pomenutih uvek biti podrazumevana (default kartica).

07.04.2024.

Obaveštenje o objavi novih Opštih uslova

Obaveštavamo korisnike da je Telekom Srbija, sa ciljem usklađivanja poslovanja sa odredbama važećeg Zakona o elektronskim komunikacijama, na zvaničnoj internet stranici, u delu Korisnička zona, Uslovi korišćenja, objavio nove Opšte uslove za pružanje usluga u javnoj mobilnoj mreži Telekoma Srbija koji će biti u primeni od 7. maja 2024. godine.

30.11.2023.

Izmene cena roming saobraćaja

Globaltel korisnici će od 01.01.2024. godine imati izmenjene cene roming saobraćaja.

0677 1234

Za sva dodatna pitanja naši ljubazni operateri su ti na raspolaganju.

podrska@globaltel.rs

Ukoliko imaš sugestije ili više voliš da se dopisuješ, pošalji nam mail.

Podešavanje APN-a

Ne radi ti internet? Pogledaj naše uputstvo.